Persoane interesate

duminică, 21 aprilie 2019

Primavara in Poiana Costilei

       

       Când natura se trezește , dorința de a petrece timpul în afara casei este tot mai mare.
      O plimbare liniștita, o prima excursie în munți trebuie sa-ți umple inima de bucurie. Poiana Costilei este o adevărată minune a naturii. Aceasta plimbare ușoară se desfășoară pe o distanta de 4 km  în aproximativ 2 ore


       Traseul pornește de la Căminul Alpin  ( marcaj triunghi rosu), pe strada Morarului pentru a intra în pădure. După aproape 15 minute de  urcuș pe poteca Munticelului se ajunge la troița de lemn, poteca își urmează drumul printr-o cotitura la stânga și continua un urcuș ușor pana în punctul ,, La măsurătoarea urșilor". 



          Lăsam în stânga poteca nemarcata spre Refugiul Costila și urcam prin poteca din dreapta .


         Urmează o porțiune de traseu aproape orizontala pana în Valea Costilei unde se coboară o panta abrupta după care urmează încă o porțiune de traseu la orizontala  și intersecția cu Valea Galbenei. Dupa aproape 30 de minute de ,, la măsurătoarea  urșilor" se ajunge în luminișul Poienii Costilei.


          Cum se intra în poiana frumusețea peisajului ne taie răsuflarea, în stânga deasupra pădurii se înalta Vf. Santinela Văii Cerbului  și puțin mai în fata se vede peretele abrupt din Munții Morarului. Mergând înspre partea nordica a poienii ajungem la o răscruce , în stânga se face poteca care ajunge în Poiana Văii Cerbului ,iar în dreapta (marcaj dunga galbena) se coboară în drumul carea leagă Bușteni-ul de Gura Diham.



             Ea era paznicul poienii , nu am mai văzut-o de 3-4 ani. Îmi place sa cred ca s-a ascuns undeva în adâncul pădurii.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu